Hogere kwaliteit van leven

De stichting ‘Parkinson In Beweging’ is opgezet om mensen met Parkinson te stimuleren in beweging te komen. Uit onderzoek is bekend dat mensen met Parkinson langer zelfstandig functioneren als ze meer in beweging zijn. Om verschillende vormen van bewegen te bevorderen ontwikkelt de stichting zelf plannen maar ondersteunt zij ook plannen die door derden worden aangebracht. Zo wordt beoogd om een passend beweegaanbod voor mensen met Parkinson te creëren. Door reguliere sportbegeleiders / coaches te scholen over de mogelijkheden van mensen met Parkinson wordt participatie in de maatschappij bevorderd. Tevens heeft de stichting als doel, om door middel van bewegen, een hoger kwaliteit van leven te geven.

Het bestuur

Désirée van Dijk-Attema, voorzitter
Mijn naam is Désirée van Dijk-Attema en in het dagelijks leven ben ik directeur van twee appartementencomplexen voor senioren. Er wonen ook mensen met de ziekte van Parkinson en ik zie welke invloed die ziekte op hun dagelijks leven heeft. Maar ik heb er ook persoonlijk mee te maken, omdat mijn man een aantal jaren geleden ook die diagnose heeft gekregen. Ik zie hoe belangrijk bewegen voor hem is en hoe goed het hem doet. Ik draag samen met de andere bestuursleden graag bij aan de doelstelling van de stichting. Bewegen moet!

Femke van Foeken-Poelstra, algemeen lid
Ik ben geboren in 1986 en woon met mijn man en twee zoons in Leeuwarden. Op jonge leeftijd wist ik al dat ik fysiotherapeut wilde worden en vanaf 2012 ben ik aangesloten bij het ParkinsonNet. Drie dagen per week werk ik op de geriatrische revalidatie/Punt voor Parkinson en Parkinsondagbehandeling. De complexiteit van de ziekte en het samenwerken met een multidisciplinair team met specialistische kennis zie ik als uitdaging om iets bij te kunnen dragen aan de kwaliteit van leven van een Parkinsonpatiënt. Ik zie dagelijks dat het van groot belang is om in beweging te blijven en het voelt goed om daarin een bijdrage te leveren zowel op de werkvloer als binnen deze stichting als bestuurslid.

Willem Dijkstra, algemeen lid
Ik ben in maart 2022 toegetreden tot het bestuur van de Stichting Parkinson in Beweging. Ik wil mij inzetten om nieuwe bewegingsvormen te implementeren, bestaande bewegingsvormen te intensiveren en hierin als verbinder op te treden.

Jan Willem Kappelle, secretaris
Bij mij is de diagnose Parkinson gesteld in oktober 2018. Kort nadat ik gestopt was met het werken als internist in het MCL. Het staat wel vast dat bewegen erg goed is voor Parkinson. Om dat te kunnen volhouden is het nodig een vorm van beweging te kiezen die je leuk vindt. Het is mooi dat de stichting Parkinson in beweging daar de mogelijkheden voor biedt.

Kees de Jong, algemeen lid

Met Peter en Silvana heb ik vaker samengewerkt met veel genoegen en met mooie resultaten als gevolg. Ik twijfelde daarom geen moment om toe te treden aan dit bestuur. Mijn moeder heeft Parkinson en ik zie hoe goed het voor haar is om veel te bewegen. Ik blijf zelf graag ook in beweging, zowel fysiek als in mijn werk als zelfstandig (project)manager en/of interimdirecteur. Ik woon in Leeuwarden en ben geboren in 1968.

Silvana Fancel, algemeen lid
Mijn moeder had Parkinson en MS; een ongelukkige combinatie zeg maar. Ik heb gezien wat voor invloed een ziekte als Parkinson op je kan hebben en wat voor beperkingen het met zich mee kan brengen. Oefeningen en actieve bewegingen bleken haar heel erg goed te helpen. Ik werk als zelfstandig interim communicatieadviseur en naast mijn werk, ben ik graag betrokken bij een maatschappelijke organisatie.

Beleid

  • De bestuursleden worden niet bezoldigd voor hun werkzaamheden.
  • Stichting Parkinson in Beweging heeft een ANBI- toekenning, lees hier de Gegevens ANBI.
  • Het meerjaren Beleidsplan van Stichting Parkinson in Beweging is hier  te lezen
  • Financiële verantwoording. Hier vindt u de definitieve Jaarrekening Parkinson in Beweging 2022