Hogere kwaliteit van leven

De stichting ‘Parkinson In Beweging’ is opgezet om mensen met Parkinson te stimuleren in beweging te komen. Uit onderzoek is bekend dat mensen met Parkinson langer zelfstandig functioneren als ze meer in beweging zijn. Om verschillende vormen van bewegen te bevorderen ontwikkelt de stichting zelf plannen maar ondersteunt zij ook plannen die door derden worden aangebracht. Zo wordt beoogd om een passend beweegaanbod voor mensen met Parkinson te creëren. Door reguliere sportbegeleiders / coaches te scholen over de mogelijkheden van mensen met Parkinson wordt participatie in de maatschappij bevorderd. Tevens heeft de stichting als doel, om door middel van bewegen, een hoger kwaliteit van leven te geven.

Het bestuur

Peter van Dijk, penningmeester.

Mijn naam is Peter van Dijk, geboren in 1958 en werkzaam als notaris en partner bij de Haan Advocaten en Notarissen in Leeuwarden. Sinds een jaar of 5 weet ik dat ik ziekte van Parkinson heb. Ik ben medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Parkinson in Beweging omdat ik op grond van mijn beroep ervaring heb met juridische trajecten en het aantrekken van vermogen voor de doelstelling van de stichting. Ik ben blij dat ik mijn expertise kan inzetten voor het uitoefenen van het doel van de stichting. Door de genereuze toekenning van subsidies aan onze stichting maken we een vliegende start.

Piet Kempenaar, voorzitter.

Mijn naam is Piet kempenaar en ik ben geboren in 1955. Al vanaf 1972 werk ik in het verzekeringsbedrijf. Ik heb een assurantiekantoor onder de naam ABFa Friesland wat gevestigd is in Leeuwarden. Een aantal jaren geleden ben ik er, na een periode met allerlei onduidelijke klachten, achter gekomen dat ik last heb van de ziekte van Parkinson. Een vervelende ziekte waarvoor op dit moment geen genezing mogelijk is. Duidelijk is wel dat je beter iets kan doen dan om te gaan zitten. Daarom ook ben ik toegetreden tot het bestuur van de stichting Parkinson in beweging. Doel van de stichting staat elders op de site. Voor mij is van belang dat ik een steentje kan bijdragen aan het welzijn van patiënten.

Berber Koelmans, secretaris.

Ik ben Berber Koelmans, geboren in 1987 en fysiotherapeut bij het multidisciplinaire behandelteam van de KwadrantGroep in Leeuwarden en omgeving. Sinds een aantal jaren ben ik als therapeut aangesloten bij het ParkinsonNet. Dit is niet toevallig; neurologische aandoeningen en de ziekte van Parkinson in het bijzonder, hebben mijn professionele interesse.
Op dit moment ben ik mij aan het specialiseren tot MSc geriatrie fysiotherapeut en hoop deze studie in oktober 2018 af te ronden.
Begin dit jaar werd mij verzocht toe te treden tot het bestuur van de pas opgerichte stichting Parkinson in Beweging. Als algemeen bestuurslid zet ik mij in voor de primaire taak van de stichting, namelijk het uitbreiden van het Parkinson-specifieke beweegaanbod in het Noorden. Daar is nog veel te winnen. De mogelijkheid om een bijdrage te kunnen leveren aan deze missie door middel van het bevorderen van innovatieve bewegingsactiviteiten  voor deze doelgroep, zie ik als een bijzondere kans. De raakvlakken van de projecten met kunst en cultuur vind ik als zorgprofessional inspirerend.
Ik kijk er dan ook naar uit om vanuit de stichting naast het eerste succesproject ‘Dans op recept’, op korte termijn meer en andere bewegingsvormen te ontwikkelen. Om deze vervolgens in de nabije toekomst, indien mogelijk, te kunnen koppelen aan wetenschappelijk onderzoek.

Beleid

De bestuursleden worden niet bezoldigd voor hun werkzaamheden.

Het beleidsplan van stichting parkinson in beweging is te downloaden via deze link.Beleidsplan SPIB 2017-2022

De financiële verantwoording is per jaar te downloaden vanaf de start van de stichting parkinson in beweging.

Neem contact op

Heeft u vragen over de stichting of wilt u meer weten over onze projecten, subsidies of wilt u partner worden, neem dan contact met ons op

proberen

CONTACT