Hogere kwaliteit van leven

De stichting ‘Parkinson In Beweging’ is opgezet om mensen met Parkinson te stimuleren in beweging te komen. Uit onderzoek is bekend dat mensen met Parkinson langer zelfstandig functioneren als ze meer in beweging zijn. Om verschillende vormen van bewegen te bevorderen ontwikkelt de stichting zelf plannen maar ondersteunt zij ook plannen die door derden worden aangebracht. Zo wordt beoogd om een passend beweegaanbod voor mensen met Parkinson te creëren. Door reguliere sportbegeleiders / coaches te scholen over de mogelijkheden van mensen met Parkinson wordt participatie in de maatschappij bevorderd. Tevens heeft de stichting als doel, om door middel van bewegen, een hoger kwaliteit van leven te geven.

Het bestuur

Peter van Dijk, penningmeester.

Mijn naam is Peter van Dijk, geboren in 1958,  voormalig notaris en oud partner bij de Haan Advocaten en Notarissen in Leeuwarden. Sinds een jaar of 8 weet ik dat ik ziekte van Parkinson heb. Ik ben medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Parkinson in Beweging, omdat ik op grond van mijn beroep ervaring heb met juridische trajecten en het aantrekken van vermogen voor de doelstelling van de stichting. Ik ben blij dat ik mijn expertise kan inzetten voor het uitoefenen van het doel van de stichting. Door de genereuze toekenning van subsidies aan onze stichting zijn de eerste 2 jaren van onze stichting goed verlopen.

Piet Kempenaar, voorzitter.

Geboren in 1955. Op jonge leeftijd ben ik gaan werken in het verzekeringsbedrijf. Een aantal jaren geleden ben ik er, na een periode met allerlei onduidelijke klachten, achter gekomen dat ik last heb van de ziekte van Parkinson. Een vervelende ziekte waarvoor na 225 jaar nog geen genezing mogelijk is. Vanwege mijn ziekte heb ik mijn verzekeringskantoor moeten beëindigen. Het is mij wel duidelijk dat je beter iets kan doen, dan te blijven zitten. Daarom ben ik toegetreden tot het bestuur van de stichting Parkinson in beweging. Voor mij is het van belang dat ik een steentje kan bijdragen aan het welzijn van patiënten.

Aangezien het een raar idee is dat de oorzaak van deze ziekte is nog net bekend is, streef ik ernaar om op een of andere wijze bij te dragen aan de oplossing van dit probleem. Ik doe daarom ook mee aan bijvoorbeeld het Parkinson op maat onderzoek.

Elle Wouda, algemeen lid

Ik ben werkzaam als fysiotherapeut op de geriatrische revalidatie van Noorderbreedte. Op afdeling 8 waar mensen met Parkinson revalideren en op de Parkinson-dagbehandeling. Vanuit de parkinson-revalidatie heb ik nauw contact met de neurologen en verpleegkundigen van Punt voor Parkinson. Interdisciplinair wordt er samen met de revalidant en diens naasten doelen opgesteld die bij de leefstijl van de revalidant passen. In 2013 ben ik lid geworden van ParkinsonNet. Via dit netwerk houd ik mijn kennis up -to-date door o.a. het volgen van congressen en symposia. Je kunt wel zeggen dat de ziekte van parkinson een grote interesse van mij heeft. Binnen de Stichting Parkinson in Beweging wil ik mij inzetten om Punt voor Parkinson en de stichting dichter bij elkaar te brengen. Daarnaast wil ik meehelpen om het parkinson-specifieke beweegaanbod in het noorden uit te breiden.

Jan Willem Kappelle, secretaris

Bij mij is de diagnose Parkinson gesteld in oktober 2018. Kort nadat ik gestopt was met het werken als internist in het MCL. Het staat wel vast dat bewegen erg goed is voor Parkinson. Om dat te kunnen volhouden is het nodig een vorm van beweging te kiezen die je leuk vindt. Het is mooi dat de stichting Parkinson in beweging daar de mogelijkheden voor biedt.

Kees de Jong, algemeen lid

Met Peter en Silvana heb ik vaker samengewerkt met veel genoegen en met mooie resultaten als gevolg. Ik twijfelde daarom geen moment om toe te treden aan dit bestuur. Mijn moeder heeft Parkinson en ik zie hoe goed het voor haar is om veel te bewegen. Ik blijf zelf graag ook in beweging, zowel fysiek als in mijn werk als zelfstandig (project)manager en/of interimdirecteur. Ik woon in Leeuwarden en ben geboren in 1968.

Silvana Fancel, algemeen lid

Mijn moeder had Parkinson en MS; een ongelukkige combinatie zeg maar. Ik heb gezien wat voor invloed een ziekte als Parkinson op je kan hebben en wat voor beperkingen het met zich mee kan brengen. Oefeningen en actieve bewegingen bleken haar heel erg goed te helpen. Ik werk als zelfstandig interim communicatieadviseur en naast mijn werk, ben ik graag betrokken zijn bij een maatschappelijke organisatie.

Beleid

  • De bestuursleden worden niet bezoldigd voor hun werkzaamheden.
  • Stichting Parkinson in Beweging heeft een ANBI- toekenning, lees hier de Gegevens ANBI.
  • Het meerjaren Beleidsplan van Stichting Parkinson in Beweging is hier  te lezen
  • Financiële verantwoording. Hier vindt u de jaarrekening 2019

Neem contact op

Heeft u vragen over de stichting of wilt u meer weten over onze activiteiten, subsidies of wilt u partner worden, neem dan contact met ons op.

CONTACT