Beweeg – en sportactiviteiten voor mensen
met Parkinson in Friesland

De stichting ‘Parkinson In Beweging’ wil mensen met Parkinson stimuleren in beweging te komen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met Parkinson langer zelfstandig functioneren als ze meer in beweging zijn. Om verschillende vormen van bewegen te bevorderen ontwikkelt de stichting zelf plannen, maar ondersteunt ook plannen die door anderen worden aangeboden.

Conditie, kracht en balans op peil houden

Bewegen is goed voor iedereen, maar voor mensen met de ziekte van Parkinson een absolute must. Door regelmatig op een verantwoorde manier te bewegen, houd je je conditie, kracht en balans op peil. Bewegen heeft een positief effect op je gezondheid, waardoor je gemiddeld langer zelfstandig kunt blijven functioneren en ziektesymptomen afnemen.

Er is altijd een passende oefening

Stichting Parkinson in Beweging biedt beweegactiviteiten aan voor iedereen met of zonder sportervaring. Denk aan dansen, boksen, Nordic Walking of yoga. Er is altijd wel een passende oefening. De beste oefening is veilig, plezierig en uitdagend. Onze beweegactiviteiten worden verzorgd door Parkinson-geschoolde trainers, waardoor de trainingen op maat zijn en er extra aandacht is voor veiligheid tijdens het bewegen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze activiteiten, subsidies of wilt u partner worden, neem dan contact met ons op.

CONTACT