Locatie

Op de Wielerbaan in Leeuwarden, vlakbij de ingang aan de Schieringerweg. De lessen starten ter hoogte van de fitnesstoestellen op de Wielerbaan. Parkeren kan langs de Schieringerweg (in de buurt van nummer 73), nabij de ingang van de Wielerbaan.

Tijdstip

Er is een proefles gepland op woensdag 12 mei van 12.15 – 13.00 uur. Deze kunt u gratis volgen.

Kosten

Kosten afhankelijk van groepsgrootte. Wanneer u aanvullend verzekerd bent bij zorgverzekeraar De Friesland (met uitzondering van AV-budget) dan is er een mogelijkheid de lessen vergoed te krijgen. Informeer ernaar bij uw zorgverzekeraar.

Nordic walking

Verbeter uw conditie en stabiliteit met wandelen

nordic walking parkinson

We bieden nu ook nordic walking lessen aan in Leeuwarden. Tijdens deze lessen leert u hoe u met behulp van de nordic walking poles (stokken) kunt wandelen. Na tien lessen van ieder drie kwartier kunt u zelfstandig op pad.

Nordic walking komt van oorsprong uit Finland, een land wat gezond leven hoog in het vaandel heeft staan. Het is een bewegingsactiviteit waarbij vrijwel alle spieren worden gebruikt, het ontwikkelt stabiliteit en het verbetert de conditie. De groepslessen in Leeuwarden zijn voor zes tot acht deelnemers. De lessen worden gegeven door nordic walking docent Edith Wennink en fysiotherapeut Arjan Wessels.

Gratis kennismakingsles

Heeft u interesse? Meldt u zich dan aan voor een gratis kennismakingsles, deze is gepland op woensdag 12 mei van 12.15 – 13.00 uur. Ontdek zelf of deze manier van wandelen ook iets voor u is. Vul hiervoor het onderstaand aanmeldformulier in. Vervolgens ontvangt u alle benodigde informatie voor uw kennismakingsles.

Even voorstellen

Edith Wennink is leefstijlcoach en heeft sinds 2007 haar eigen bedrijf, Gezond & Fit Voedingsadvies en Nordic Walking. Haar bedrijf zit in het Crystalic Business Park in Leeuwarden. www.gezondenfit.net

Arjan Wessels is geriatriefysiotherapeut en werkzaam bij Kalkdijk fysio- en manuele therapie, met een vestiging aan de Tijsmaweg 4 en Coopmansstraat 2 in Leeuwarden. www.fysiotherapiekalkdijk.nl

Met name de eerste fase van de lessen verzorgen zij samen, om zo goed te beoordelen welke aandachtspunten er nodig zijn.

Update: Nieuwe lessen starten met een proefles op woensdag 12 mei. Hebt u belangstelling? Stuur een mail naar info@parkinsoninbeweging.nl of vul het onderstaande formulier in.

Meld u aan

Aanmeldformulier Nordic Walking Leeuwarden

  Naam *

  Straat + huisnummer *
  Postcode *

  Woonplaats *

  E-mail
  Telefoonnummer *

  Ik meld me aan voor info, zoals bijvoorbeeld een nieuwsbrief van de stichting Parkinson in beweging.