Ook in Roden worden yogalessen gegeven aan mensen met Parkinson. Aan het woord Corrie van Dries die nu ongeveer een half jaar parkinsonyoga van Lilian bij Power Body Soul in Roden volgt.

‘Je hele lichaam komt tijdens de les aan de beurt. Ik had nooit gedacht dat ik op mijn 80e nog best wat kon bereiken. Al meer dan 15 jaar is parkinson bij mij op bezoek. Omdat ik zoveel mogelijk in conditie wil blijven, ben ik daarom ik op advies van de fysiotherapeut op yoga gegaan. Na een half jaar kan je merken dat er ietwat verbetering optreedt.

Daarnaast ben ik ook present bij de parkinson dansgroep, dit om zoveel mogelijk in beweging te blijven op een leuke manier. Als er nog eens een medicijn komt die de bijwerking van de medicijnen kan opheffen dan zou ik helemaal in mijn nopjes zijn. Voorlopig gaan we maar door met pillen slikken’.

Naast Roden, wordt parkinsonyoga ook gegeven in Leeuwarden en Franeker. Wilt u weten of yoga iets voor u is? Schrijf u dan vrijblijvend in voor een proefles op één van de aangeboden locaties.