Sylvia Schouten is 59 jaar en heeft bijna 10 jaar de diagnose Parkinson.

‘Een paar maanden geleden ben ik begonnen met parkinsonyoga in Roden, eigenlijk voortkomend uit het parkinsonboksen. Want de bokslessen worden namelijk altijd afgesloten met een ontspanningsmoment of yoga-oefening. En dat beviel mij zo goed dat ik een keer mee heb gedaan met de yogales. En nu ga ik dus wekelijks naar mijn uurtje yoga. Het ontspant, maar het is ook inspanning. Iedere les zijn de oefeningen anders en haal ik er voldoening uit wat ik toch nog kan en bereik dankzij de oefeningen. En ook deze lessen worden afgesloten met een ontspanningsmoment. Het is gewoon belangrijk om, zoals Lilian de docente zegt; bij jezelf te blijven, bewaak je eigen grenzen. En je gebruikt al je spieren. Voor mij is het een vorm van sport waarbij je ook je hoofd leegmaakt. Ik kom altijd heerlijk relaxed weer thuis!

Naast Roden, wordt parkinsonyoga ook gegeven in Leeuwarden en Franeker. Wilt u weten of yoga iets voor u is? Schrijf u dan vrijblijvend in voor een proefles op één van de aangeboden locaties.