Reserveer een gratis proefles en verbeter conditie en stabiliteit.

Vanaf donderdag 10 maart worden er voor mensen met Parkinson weer nieuwe Nordic Walking lessen aangeboden in Franeker. In Noordwolde op vrijdag 8 april en in Kollumerzwaag vanaf woensdag 13 april. Neem deel aan deze bewegingsactiviteit in de buitenlucht waarbij vrijwel alle spieren worden gebruikt, je stabiliteit ontwikkelt en je conditie verbetert.

Gratis proefles
Tijdens deze lessen leer je hoe je met behulp van de Nordic Walking poles (stokken) wandelt. De groepslessen worden in kleine groepen gegeven. Mensen met de diagnose Parkinson kunnen gratis een proefles meedoen. De proefles in Franeker is op donderdag 10 maart om 11.00 uur. De proefles in Kollumerzwaag is op woensdag 13 april maart om 11.15 uur. En de proefles in Noordwolde is op vrijdag 8 april om 11.00 uur. Belangstellenden kunnen zich voor deze kennismakingsles opgeven. Klik hier voor meer informatie over de lessen Nordic Walking.

Conditie, kracht en balans op peil houden
Bewegen is goed voor iedereen, maar voor mensen met de ziekte van Parkinson een absolute must. Door regelmatig op een verantwoorde manier te bewegen, houd je je conditie, kracht en balans op peil. Bewegen heeft een positief effect op je gezondheid, waardoor je gemiddeld langer zelfstandig kunt blijven functioneren en ziektesymptomen afnemen.

Stichting Parkinson in Beweging
In Nederland hebben ongeveer 50.000 mensen de diagnose Parkinson, hiervan wonen in Fryslân ongeveer 2.000 mensen. Stichting Parkinson in Beweging biedt in Fryslân sport- en bewegingsactiviteiten aan. Yoga is net gestart. Dans op recept en boksen zijn al succesvol gebleken. Nordic Walking wordt nu in Leeuwarden, Franeker en Kollumerzwaag aangeboden. En binnenkort ook in Noordwolde.