Yoga is een goede manier om sterk, flexibel en fit te worden of te blijven. Ook zorgt het voor ontspanning en kan het een momentje voor jezelf zijn. Maar yoga biedt veel meer dan dat. Door yoga te beoefenen word je je steeds meer bewust van je eigen lichaam en mind en hoe deze met elkaar verbonden zijn. Daarom is het ook zo’n prettige  bewegingsvorm voor mensen met de diagnose Parkinson. De les is zo opgebouwd dat je ook tijdens de yogahoudingen dit bewustzijn vasthoudt. Op deze manier krijgt je yogabeoefening meer diepgang en leer je om ook aandacht, aanwezigheid en stilte te integreren in je dagelijkse bezigheden.

Gratis proefles
Parkinson in Beweging biedt in Leeuwarden op woensdags yoga aan voor mensen met Parkinson. Geïnteresseerden kunnen een gratis proefles meedoen bij studio Yoga Samtosa aan het Noordvliet in Leeuwarden om zo te kijken of yoga een activiteit is die bij hen past. Zij kunnen zich voor deze kennismakingsles opgeven: klik hier

Conditie, kracht en balans op peil houden
Bewegen is goed voor iedereen, maar voor mensen met de ziekte van Parkinson een absolute must. Door regelmatig op een verantwoorde manier te bewegen, houd je je conditie, kracht en balans op peil. Bewegen heeft een positief effect op je gezondheid, waardoor je gemiddeld langer zelfstandig kunt blijven functioneren en ziektesymptomen afnemen.

Stichting Parkinson in Beweging
In Nederland hebben ongeveer 50.000 mensen de diagnose Parkinson. Stichting Parkinson in Beweging biedt in het noorden van Nederland sport- en bewegingsactiviteiten aan. Nordic WalkingDans op recept en boksen zijn al succesvol gebleken en nu wordt yoga toegevoegd aan dit rijtje van bewegingsvormen speciaal voor mensen met Parkinson. Eerst in Leeuwarden en Roden, maar binnenkort ook in Harlingen.