Stichting Parkinson in Beweging biedt verschillende bewegingsvormen aan voor mensen met parkinson. In Fryslân kan men al deelnemen aan boksen, dansen, Nordic Walking en yoga. In Roden bieden we nu ook yogalessen aan en breiden we hiermee onze activiteiten uit in het noorden van Nederland.

Gratis proefles
Yoga is een goede manier om sterk, flexibel en fit te worden of te blijven. Ook zorgt het voor ontspanning en kan het een momentje voor jezelf zijn. Maar yoga biedt veel meer dan dat. Door yoga te beoefenen word je je steeds meer bewust van je eigen lichaam en mind en hoe deze met elkaar verbonden zijn. De les is zo opgebouwd dat je ook tijdens de yogahoudingen dit bewustzijn vasthoudt. Op deze manier krijgt je yogabeoefening meer diepgang en leer je om ook aandacht, aanwezigheid en stilte te integreren in je dagelijkse bezigheden.

Mensen met de diagnose parkinson kunnen gratis een proefles meedoen bij Power Body Soul in Roden om zo te kijken of yoga een activiteit is die bij hen past. Zij kunnen zich voor deze kennismakingsles opgeven via de website van Parkinson in Beweging.

 Conditie, kracht en balans op peil houden
Bewegen is goed voor iedereen, maar voor mensen met de ziekte van parkinson een absolute must. Door regelmatig op een verantwoorde manier te bewegen, houd je je conditie, kracht en balans op peil. Bewegen heeft een positief effect op je gezondheid, waardoor je gemiddeld langer zelfstandig kunt blijven functioneren en ziektesymptomen afnemen.

Stichting Parkinson in Beweging
In Nederland hebben ongeveer 50.000 mensen de diagnose parkinson. Stichting Parkinson in Beweging biedt in het noorden van Nederland sport- en bewegingsactiviteiten aan. Nordic Walking, Dans op recept en boksen zijn al succesvol gebleken en nu wordt yoga toegevoegd aan dit rijtje van bewegingsvormen, speciaal voor mensen met parkinson in Roden en omgeving. Meer informatie over de verschillende bewegingsactiviteiten, kijk op www.parkinsoninbeweging.nl