Reserveer een gratis proefles en verbeter conditie en stabiliteit.

Stichting Parkinson in Beweging start deze herfst met nieuwe lessen Nordic Walking in Leeuwarden. Doe ook mee aan deze bewegingsactiviteit in de buitenlucht. Je gebruikt vrijwel alle spieren gebruikt, je stabiliteit ontwikkelt en je conditie verbetert.

 

Gratis proefles op 27 oktober
Tijdens deze lessen leer je hoe je met behulp van de Nordic Walking poles (stokken) wandelt. De groepslessen worden op woensdag in kleine groepen gegeven. Mensen met de diagnose Parkinson kunnen gratis een proefles meedoen. De proefles is op woensdag 27 oktober om 12.15 uur. Zij kunnen zich voor deze kennismakingsles opgeven via de website van Parkinson in Beweging www.parkinsoninbeweging.nl/nordic-walking

 

Conditie, kracht en balans op peil houden
Bewegen is goed voor iedereen, maar voor mensen met de ziekte van Parkinson een absolute must. Door regelmatig op een verantwoorde manier te bewegen, houd je je conditie, kracht en balans op peil. Bewegen heeft een positief effect op je gezondheid, waardoor je gemiddeld langer zelfstandig kunt blijven functioneren en ziektesymptomen afnemen.

 

Stichting Parkinson in Beweging
In Nederland hebben ongeveer 50.000 mensen de diagnose Parkinson. Hiervan wonen in Fryslân ongeveer 2.000 mensen. Stichting Parkinson in Beweging biedt in Fryslân sport- en bewegingsactiviteiten aan. Dans op recept en boksen zijn al succesvol gebleken. Nordic Walking wordt nu in Leeuwarden en Franeker aangeboden.

 

Leeuwarden, 8 oktober 2021