Zodra de coronamaatregelen het weer toelaten, start Stichting Parkinson in Beweging met yoga, een nieuwe bewegingsactiviteit voor mensen met Parkinson. Vanaf het moment dat de lockdown wordt opgeheven vinden er iedere vrijdag van 11.00 -12.15 uur yogalessen plaats in De Groene Weide, aan de Harlingersingel 11 in Leeuwarden.

 

Gratis proefles zodra het weer kan

Yoga versterkt het lichaam en verbetert de flexibiliteit en het evenwicht. “Tijdens deze lessen wisselen de in- en ontspanningsoefeningen elkaar in een rustig tempo af, en dit heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel”, aldus yogadocent Celesta Dijkstra. Dijkstra heeft ruime ervaring in het geven van yogalessen aan mensen met uiteenlopende zorgvragen. Mensen met de diagnose Parkinson kunnen gratis een proefles meedoen om zo te ervaren of dit een activiteit is die bij hen past. Opgeven voor een proefles kan via info@parkinsoninbeweging.nl of via de website van Parkinson in Beweging www.parkinsoninbeweging.nl/yoga/

 

Conditie, kracht en balans op peil houden

Bewegen is goed voor iedereen, maar voor mensen met de ziekte van Parkinson een absolute must. Door regelmatig op een verantwoorde manier te bewegen, houd je je conditie, kracht en balans op peil. Bewegen heeft een positief effect op je gezondheid, waardoor je gemiddeld langer zelfstandig kunt blijven functioneren en ziektesymptomen afnemen.

 

Stichting Parkinson in Beweging

In Nederland hebben ongeveer 50.000 mensen de diagnose Parkinson, hiervan wonen in Fryslân ongeveer 2.000 mensen. Stichting Parkinson in Beweging biedt in Fryslân sport- en bewegingsactiviteiten aan. Nordic walking, Dans op recept en boksen zijn al succesvol gebleken en nu wordt yoga toegevoegd aan dit rijtje van bewegingsvormen speciaal voor mensen met Parkinson. Meer informatie, kijk op www.parkinsoninbeweging.nl

 

SIEL.yoga

De yogastudio van Celesta Dijkstra, SIEL.yoga, bevindt zich op de eerste etage in het pand De Groene Weide aan de Harlingersingel 11 in Leeuwarden en is alleen te bereiken via een trap. De lessen vinden in een kleine groep plaats een uiteraard worden de RIVM-richtlijnen in acht genomen.

12 januari 2021